По време на кабинета Денков парламентът се превърна в Конвент,

...
 По време на кабинета Денков парламентът се превърна в Конвент,
Коментари Харесай

Вътрешните борби обезсилват МВР, смята бившият министър Михаил Миков

 
По време на кабинета " Денков " Народното събрание се трансформира в Конвент, твърди ексшефът на Народно събрание
Вътрешните битки обезсилват Министерство на вътрешните работи и понижават престижа му, както и престижа на страната и на всички институции. Това съобщи пред БНР някогашният вътрешен министър, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

Според него не е вярна постановката, че който държи основния секретар на Министерство на вътрешните работи и министъра, той печели изборите: " Нито министърът, нито основният секретар може да реши едни избори и по тази причина има доста образци. Дори когато аз бях министър на вътрешните работи, Българска социалистическа партия загубихме изборите. И при Иван Костов беше по този начин, има и още образци ".

Миков разяснява и оставката на Живко Коцев: " В единия случай споделя, че подава оставката си без напън, след това излиза дружно с министър-председателя и споделя, че е бил притискан и си отдръпва оставката. Страни са тези работи. Те не приказват добре за метода, по който се случват нещата у нас. Мисля ме и нашите сътрудници много съществено ще се замислят по какъв начин действа демокрацията в България ".

Ако вземете действието на Народното събрание в последните девет месеца по време на краткотрайното правителдто на Денков, Народното събрание се трансформира в Конвент. Вместо да се занимават със личната си законодателна активност, която е много слабичка, се занимаваше с неща, които са от пълномощията или на изпълнителната, или на засконодателната власт

На въпрос би трябвало ли Димитър Главчев да се съобрази с настояването на " Продължаваме промяната " за промяна на вътрешния министър, Миков отговори: " Нито с това искане би трябвало да се съобрази Главчев, нито с с искане на която и да е партия, тъй като той ще носи отговорността. Няма да я носи партията ", сподели Миков. 

По отношение на измененията в Конституцията той разяснява, че пълномощията на президента са били орязани поради желанието за централизация на власт в партиите, " които не си дават сметка, е всичко на този свят е краткотрайно, в това число техните ситуативни обединения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР